Немските кухни nolteNEO се отличават с чисти линии, специални материали във фронталните елементи и впечатляващи детайли. Огледални повърхности, камък, дърво с вертикално-фрезован растер или с релеф характерен за бетоновите финиши, лакирани ламинати в старо злато или тъмен бронз. Всички материали на колекцията са в баланс със практичния дизайн и немската функционалност. Дизайнерски акценти, като високи колони със вратички от метална мрежа или големи кръгли дръжки придават на кухнята NEO индивидуалност и визия за дизайн от висока класа.

Изключителността на кухните nolteNEO, не се състои само във външния вид, а и от специалните вътрешни механизми neoBOX. Те се отличават със графитения си цвят, тънки и елегантни страници на чекмеджетата и контейнерите. Челата на вътрешните чекмеджета са от матово стъкло в цвят графит. Има възможност за интегриране на осветление във страниците на механизмите, което се захранва от батерии с многократно зареждане.  Вътрешните аксесоари са разработени специално за колекцията и са комбинация от метал и тъмно дърво. Всички детайли в екстериора и в интериора на кухните nolteNEO излъчват премерен лукс и изключителен дизайн.

MatrixArt ONE e системата на nolteNEO за кухня с интегриран метален профил. Нейния фокус са чистите линии и минималичтичен дизайн. Профилът, който замества дръжките е само един и е в горната част на долните шкафове. В него може да има интегрирано LED осветление. Долните чекмеджета и контейнери са с push-pull механизми, който придават чист и графичен вид на фронталните елементи и улесняват отварянето им.

Специалните финиши на nolteNEO могат да се комбинират с всеки един цвят и финиш на  моделите на NOLTE Küchen. Това разширява възможностите и прави безкрайни комбинациите на фронтовете на кухнята NEO. Двете системи ползват една модулна система –MATRIX150, кратна на 15 см по височина и ширина. Това дава възможността на кухните nolteNEO да дадат вълнуващи решения и уникален дизайн на всяка композиция и да удовлетворят и най-взискателния вкус.