В масовото съзнание е вкоренена асоциацията за немско с качествено и удобно. И през 2023 г. немските кухни NOLTE представят много нови функционалности, които ще направят времето, прекарано в кухнята, много по-приятно.
Разширява се гамата от горни шкафове стъпващи на плота. Те вече се предлагат в две дълбочини на корпуса - 37 и 48 см. Това осигурява голяма гъвкавост при проектирането и нови възможности, за да се постигне лесно ред в кухнята. Вратите се приплъзват вертикално и така улесняват работата в кухнята. Тези модули може да служат за съхранение на домакински уреди, като за целта могат да бъдат окомплектовани с контакти на гърба. Освен ръчно, вратите могат да бъдат с електрическо задвижване, което дава възможност с леко докосване вратата да се отвори.
Светлината има две функции - да ни е светло там където работим , но и да създава атмосфера и уют в пространството. До сега имаше възможност да се интегрира осветление в дъната на горните шкафове. Сега възможностите се разширяват и ще може да се вгражда осветление в плоскости, рафтове и панели. То ще може да бъде избирано в зависимост от търсения светлинен ефект - линейно или спотово.
Неправилното планиране на домакинските контакти може да доведе до неудобство при работа и хаос в кухнята. Затова през 2023 г. NOLTE разширява възможностите за поставяне на електрическо захранване на удобни места. Новост са интегрирани контакти във фронтални елементи – както в челото на чекмеджето, така и отстрани на острова. Може да се избира броя на контактите, както и възможността за поставяне и на USB порт.