2020 беше необичайна година, изпълнена с неочаквани събития. Това обаче не спря производителите на немските кухни NOLTE в търсенето на нови финиши, повече детайли и още разнообразие в размерите на шкафовете. През 2021 Nolte представят нови възможности за цветове и декори, светлинни акценти, увеличаване на обемите за съхранение.

Познатият бюджетен модел MANHATTAN има два нови финиша – VOLCANIC OAK и GRAPHITE SILVER. Първият се предлага за врати, работни плотове, във всички дебелини, както и за корпуси на шкафовете. Последното дава възможност кухненските шкафове да изглеждат по еднакъв начин отвътре и отвън. Живата текстура и топлият цвят на дъба перфектно се допълват от цветовете на модела SOFT LACK. В кухненската композиция, може да се види и новата височина на горните шкафове – 105 см. Тя придава по-eлегантна, издължена визия и осигурява повече обем за съхранение. Предлага и безкрайни възможности за комбинация с останалите височини кухненски шкафове от системата MATRIX 150. Вторият финиш – GRAPHITE SILVER се комбинира добре с черните матови рамки на витрините и отворените обеми. Идеално допълнение е и новият модел тъмни дръжки.

От началото на 2021 година в производство влизат два нови модела кухни –LUCCA и FOCUS. Модерната кухня LUCCA e бюджетна алтернатива на по-скъпия модел PORTLAND, който е с финиш от естествен цимент. Вратите са от ламинат в три цвята – светъл, тъмен и топло сив цимент, с добре изразена текстура на ръчно нанесена мазилка. В тази кухненска композиция може да се види още един от новите модели дръжки – с удобна форма и топъл титанов цвят. Вторият модел, който NOLTE представят в каталога си е FOCUS – съвременна интерпретация на класическите кухни. Изчистеният детайл на вратите и добрата пропорция на рамката са леки и деликатни. Светлите цветове, в които се предлага – бял и светлосив, допълват усещането. Вратите имат покритие от 3D ламинат, който се поддържа лесно и е на добра цена.

Като всяка година и тази има нови цветови предложения за работни плотове. Те дават възможност за безкрайни комбинации на финишите в кухните и улесняват постигането на търсените стилистика и дизайн.

Дръжките са активен акцент и техният избор е важен детайл при проектирането на кухнята, затова и при тях има нови предложения.

Друга новост в дизайнерските кухни на NOLTE e вграждането на LED осветление във вертикалния профил на линията MATRIX (версия на кухните, в която те са без дръжки). Досега светлината присъстваше само в долните шкафове, като хоризонтални светещи линии. Така дизайнът на модерните кухни се допълва с геометрични светлинни акценти.

Проектирането на кухните е улеснено с още едно допълнение – високите шкафове-колони вече могат да бъдат с цели врати. Това допринася за по-изчистената линия и обобщаването на обемите при модерните кухни.

От тази година, познатите рамки на витрините, които до сега бяха само в манган-бронз, вече имат нов тъмен матов финиш. Специфичната им форма осигурява удобно захващане при отваряне, а елегантният профил напомня рамка на картина. Със същия черен финиш, но в две опции – гланц и мат, се предлагат и ролетните врати на модулите, стъпващи върху плот. Така заедно с досегашните метален финиш и стъкло, стават четири вариантите, от които може да се избира.