Важна част от добрия интериорен проект е избора на подходящо осветление за всяко пространство. Това важи и при проектирането на кухни. Продължава съвременната тенденция кухнята да е част от общото пространство с дневната и трапезарията. Това я прави не просто място за приготвяне на храна, това е мястото където пиеш кафето “на крак“, когато деня те грабва с бързи темпове от сутринта; място, където разговаряш с близките си, докато изпробваш новото кулинарно предизвикателство; място за смях и споделяне на вълнуващи истории над чаша вино; място за разтоварване в края на деня. Това прави задачата ни да проектираме светлината в кухнята интригуваща и отговорна. Преди всичко осветлението трябва да осигури удобство при работа в кухнята. И когато то е добре обмислено, може да я превърне в подходяща сцена, за всичко, което се случва там, да създаде приятна атмосфера, да подсили и допълни настроенията. Не на последно място, добре подбраното осветление може да подчертае дизайна на кухнята.
Немските кухни NOLTE дават възможност да се постигне всичко това. Верни на германското качество и функционалност, те залагат на LED технологиите, възползвайки се от многобройните им предимства. Всички видове осветителни тела на дизайнерските кухни Nolte дават възможност да се избира дали светлината да е студена или топла, както и да се контролира нейния интензитет. Това позволява да се постигне различна атмосфера в пространството. По желание, кухненското осветление, може да бъде управлявано с дистанционно или от телефон.
Използването на LED осветление позволява осветителното тяло да е вградено в дъното на горните шкафове. Това осигурява добра осветеност на работния плот, като светлинният източник остава скрит.
За витрините и шкафовете с открити рафтове, NOLTE са разработили вертикални вградени тела, които осветяват вътрешния обем.
При осветление на горните шкафове, харесван и често ползван от нас вариант е LED лента интегрирана в алуминиев профил, който е разположен на дъното на горните шкафове и замества външните дръжки. Профилът позволява светлината да е двустранна - надолу към работният плот и нагоре към вътрешността на шкафа.
Освен функционална, светлината може да има и естетическа роля - да изявява обемите в композицията на кухнята. Пример за това е системата МatrixArt на модерните кухни NOLTE. Линейният дизайн е подчертан чрез LED осветление, интегрирано в характерния профил-дръжка на долните шкафове. Това позволява декоративната светлина в кухнята да бъде част от светлинните сцени в отворените пространства.
Светлинните решения, които NOLTE предлагат, подчертават добрия дизайн. С тях лесно можем да осигурим необходимото функционално осветление в кухнята и да създадем необходимата атмосфера, подходяща за всеки момент.